Header Painting by Agapi Hatzi

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

Διαπιστώσεις…

Ένας καλός μου φίλος με προσέγγισε πρόσφατα σεξουαλικά. Με έναν τρόπο πολύ άμεσο, για κάποιους ίσως χυδαίο. Ταυτόχρονα όμως και πολύ ειλικρινή. Τρυφερό θα τον έλεγες. Το ανέφερα σε μία φίλη μου. «Τρελός είναι; Δεν τα μπορώ αυτά. Εμένα μ’ αρέσουν τα υπονοούμενα», μου απάντησε έκπληκτη. Η φίλη μου είναι υποτίθεται άνετη σ’ αυτά τα ζητήματα.

Ένας άλλος φίλος μού εκμυστηρεύτηκε, πως απολαμβάνει το σεξ μόνο σε τριάδες. Και πως όταν βρίσκεται με τη γυναίκα του, δεν λειτουργεί παρά μόνο εάν φαντασιώνεται μία τρίτη παρουσία και μιλάει γι’ αυτήν με την σάρκινη σύντροφό του. Πρέπει να το μοιράζεται. Σ’ αυτήν την ιδέα τσίνησα εγώ. Μου φάνηκε κάπως υποτιμητική για την γυναίκα του.

Υπάρχει μια τόσο βαθιά ριζωμένη ενοχή μέσα μας σχετικά με τη γενετήσια ορμή μας, που πραγματικά είναι να εντυπωσιάζεται κανείς. Βλέπεις τα μάγουλα να κοκκινίζουν, τα χείλη να σφίγγουν, τα μάτια να ανοίγουν διάπλατα. Μπορεί οι περισσότεροι να ανέχονται πλέον ένα σόκιν ανέκδοτο χωρίς να ενοχλούνται φανερά. Μόλις όμως η συζήτηση στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση με αναφορές στη ζωή μας, στη δική μας ζωή, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Η συχνότερη άμεση αντίδραση είναι, ότι αυτά τα πράγματα δεν συζητιούνται, είναι προσωπικά. Οι ερωτήσεις σχετικά μ’ αυτά τα θέματα θεωρούνται εντελώς αδιάκριτες –που πιθανώς και να είναι, εδώ που τα λέμε- και τα δεδομένα των σεξουαλικών σχέσεων άκρως απόρρητα. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει ανοιχτά για τον εαυτό του και συχνά αυτοί που το κάνουν λένε πολλά, μα πολλά ψέματα. Προτιμούν να κρύψουν, να υποτιμήσουν ή να υπερτιμήσουν την μάλλον ασαφή σχέση τους με το αντικείμενο.

Πάνω απ’ όλα όμως υπάρχει μαζικό «εσωτερικό» πρόβλημα. Οι άνθρωποι ειλικρινά και ουσιαστικά σοκάρονται. Το σεξ στις «ψυχές» όλων μας παραμένει ένα ταμπού και είναι ακόμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπαραγωγή. Το γεγονός αυτό γίνεται ολοφάνερο, μόλις αναφερθεί κανείς σε τρίτους δρόμους. Έχει γίνει βέβαια πολύς ντόρος από τους ομοφυλόφιλους σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί, όμως ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει κατ’ ουσίαν. Πόσο μάλλον άλλες επιλογές, πιο kinky…

Δεν αποδεχόμαστε το σώμα μας, ούτε την λεγόμενη ελευθερία του ατόμου να το διαχειρίζεται, όπως θέλει. Θεωρούμε ακόμα οτιδήποτε έξω από τις δυαδικές ετεροφυλικές σχέσεις ανωμαλία και σίγουρο δρόμο προς την πώρωση της ψυχής. Αυτό ενδέχεται και να συμβαίνει. Διότι κι αυτοί οι άνθρωποι δρουν ακόμα και στη δική τους συνείδηση «εγκληματικά».

Άκουσα χθες στην τηλεόραση, ότι τα ανδρικά πέη από γενιά σε γενιά μικραίνουν εντυπωσιακά, λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών. Πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης ή ολική ανικανότητα. Το σπέρμα αδυνατίζει, οι γυναίκες παρουσιάζουν κι αυτές διάφορα προβλήματα. Η φυσική αναπαραγωγή γίνεται όλο και πιο δυσχερής και σταδιακά μάλλον θα εκλείψει. Άραγε, σε τι μονοπάτια θα οδηγηθεί τότε η σεξουαλική ικανοποίηση; Μήπως εκλείψει κι αυτή;

Τελικά, μάλλον θα συμβεί αυτό που συμβαίνει πάντα: ο άνθρωπος θα προσαρμοστεί βιολογικά, θα αποφασίσει γι’ αυτόν η ίδια η φύση. Η αλλαγή μέσα μας όμως θα πραγματοποιηθεί πιο αργά απ’ οτιδήποτε άλλο. Αλήθεια, πόσο έχουμε αλλάξει στην ουσία μας από τον άνθρωπο των σπηλαίων;

13 σχόλια:

  1. πόσο αλλάξαμε;
    μπα! δεν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει για κάποιον τρίτο τι και πώς κάνω στο κρεβάτι μου.
    Προσωπικά δεν τα συζητώ γιατί δεν θέλω να τα απομυθοποιήσω. Γιατί είναι καταιγίδα συναισθημάτων που δεν αποδίδεται με λόγια, με κανένα τρόπο.

    Δεν ξέρω πώς ένιωθαν οι άνθρωποι των σπηλαίων, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στο τελευταίο ερώτημα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τις συζητήσεις σχετικά με το σεχ είναι η αντιμετώπιση του σαν prize. Επιβραβεύεις ή κερδίζεις ανάλογα με την πλευρά που είσαι. Από την στιγμή που το σεχ γίνεται προϊόν συναλλαγής, τις περισσότερες φορές με χρηματοοικονομικά κριτήρια [πες μου τι αυτοκίνητο έχεις και τι δουλειά κάνεις, τι χρώμα λορεάλ βαφής χρησιμοποιείς και τι ύψος τακουνιών φοράς, για να δω αν θα σ' ερωτευτώ] η ηδονή είναι σαν τα UFO [όλοι μιλάνε γι' αυτήν αλλά κανένας δεν μπορεί ν' αποδείξει ότι υπάρχει], τα πέη έχουν μονάδα μέτρησης το γαριδάκι και η ωορηξία είναι τόσο συχνή όσο και οι πιγκουίνοι στο Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποτε καλα λενε οτι δεν μπορει να υπαρξει φιλια αναμεσα στους αντρες και τις γυναικες.Ενας απο τους δυο,θα δει τον αλλο ερωτικα,εστω και για μια φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη φιλία είναι αυτή που εμπεριέχει και sex! Είναι μια απόλυτα ολοκληρώμένη σχέση.

    Οσον αφορά όμως το να συμμετέχουν πάνω από δύο στην σεξουαλική πράξη με βρίσκει απλά αδιάφορη. Για κάποιον μπορεί να είναι ανάγκη για να το ευχαριστηθεί. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι απλά θέμα γούστου. Εγώ το βρίσκω αστειο π.χ. και κάποιος άλλος το βρίσκει άκρως διεγερτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mary, μόνο να ασκεφτούμε αυτό το έρμο το συναίσθημα της ζήλιας και της κτητικότητας...

    ladybug, άποψη... εμένα μ' αρέσει να τα κάνω όλα φτερό και πούπουλο...

    chris, "shake your money-maker" λέει και το τραγούδι... όμως... όλα αυτά τα κόλπα πιάνουν... είναι γελοίο...

    πρέζα tv, η ιστορία της ζωής μου...

    debby, δεν τό ΄χω κάνει ποτέ με φίλο. Αλλά με όσους το κάνω, γινόμαστε τελικά κάποτε φίλοι... Πιάνει αυτό για ολοκληρωμένη σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομίζω οτι ο άνθρωπος όπως το είπες θα προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα, πάντα προσαρμοζόταν!!!
    καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το τέλος του ποστ με .. "τρόμαξε" λιγάκι...
    καλό σου μήνα
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα synas!

    Καταρχάς δεν πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι, που σοκάρονται με σόκιν ανέκδοτα! (Κι όμως υπάρχουν...)
    Όσον αφορά τη φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει. Πάντα υπάρχει ένας ερωτισμός, αλλά αν τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, και δεν καταλήξουν σε απωθημένα, μπορεί να προκύψει μία πολύ όμορφη φιλία. Μου έχει συμβεί.

    Τελικά πιστεύω, όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τυ άλλου και σε τι φάση θα σε πετύχει...

    (ελπίζω αυτό το σχόλιο να έρθει, μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. melomenos, ο μοναδικός τρόπος να πορεύεσαι...

    alkyoni, τι σε τρομάζει; Η αλλαγή (εξωτερική) ή η μη αλλαγή (εσωτερική);;

    sofi-k, κι εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές. Αλλα ο ερωτισμός δεν παύει να υπάρχει από τη μία πλευρά. Κι όταν εκλείπει, δυστυχώς συχνά εκλείπει και η φιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ενδιαφερον ποστ synas

    πολυ αποτομους φιλους εχεις...

    αλλα ειλικρινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. fuzzy burlesque, καλώς ήλθες απ' τα μέρη μας! Δεν είναι απότομοι, είναι ευθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή