Header Painting by Agapi Hatzi

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2007

Sex and drugs and …




















Η εμπειρία μου από την επαρχία -που δεν είναι άλλη απ’ τη Σαντορίνη και αρκετά από Πάρο- μου λέει, ότι στην επαρχία γίνεται της… μουρλής. Σ’ ένα νησί στο μεταξύ, όσο να ‘ναι, οι άνθρωποι έρχονται και σ’ επαφή με τουρίστες, είναι κάπως πιο εκλεπτυσμένοι από άλλες επαρχίες, ορεινές και απομονωμένες.

Όμως τελικά, μάλλον δεν φταίει μόνο η παιδεία, αλλά οι ατέλειωτοι μήνες μοναξιάς, όπου αναγκάζεσαι να περνάς το χρόνο σου με τους ελάχιστους γείτονές σου χωρίς πολλές δυνατότητες άλλης απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Το αποτέλεσμα; Απίστευτες ποσότητες αλκοόλ, χαπιών και άλλων τινών, ομαδικό σεξ, κακοποιήσεις, παιδεραστία, αιμομιξία…

Στη Σαντορίνη, κάποιος επιφανής κάτοικος των Φηρών, πηδούσε την κόρη του και στη συνέχεια την εγγονή του από πάρα πολύ μικρή ηλικία και το γεγονός αυτό ήταν γνωστό τοις πάσι. Κανείς όμως δεν έλεγε τίποτα γι’ αυτό, όλοι το αποδέχονταν σαν ένα φυσιολογικό γεγονός της ζωής τους πάνω στο νησί.

Ξέρω πολλά τέτοια περιστατικά και η εμπειρία μου είναι πραγματικά ελάχιστη. Γι’ αυτό μην παραμυθιαζόμαστε σχετικά με το ήθος της ελληνικής οικογένειας και τα τοιαύτα. Είναι σχεδόν ανύπαρκτο και στηρίζεται κυρίως στην κατακραυγή του κόσμου. Αλλά το προσπερνάνε κι αυτό το θέμα… Η ανάγκη, βλέπετε… Στο κάτω-κάτω κι οι άλλοι τα ίδια κάνουν. Κάθε σπίτι και μια βρωμοϊστορία…

Οι πιο «ηθικοί» άνθρωποι είναι αυτοί της πόλης και δη η μεσαία τάξη. Αυτοί είναι ο συνεκτικός κρίκος ολόκληρης της κοινωνίας. Η κατώτερη κι η ανώτερη τάξη επιδίδονται σε πάρα πολύ ακραίες πράξεις, σε όλα τα επίπεδα. Οι μεν λόγω εξαθλίωσης και έλλειψης παιδείας, οι δε λόγω ανίας και ενίοτε διαστροφής.

Και στην επαρχία λόγω όλων μαζί συν την απομόνωση… και την συνενοχή των περισσοτέρων…

8 σχόλια:

  1. το τελευταίο που είπες για την ανώτερη και την κατώτερη τάξη μου θύμησε το ποστ για την χρυσή τομή.επίσης η όλη κατάσταση που περιγράφεις μου θυμίζει λίγο την ταινία τεστοστερόνη,βέβαια εκεί ήταν μόνο ένας ο άντρας.είναι λυπηρό το γεγονός να συμβαίνει και να μην κάνει κάποιος κάτι,που είναι το κράτος των αθηνών.το κάκο είναι ότι όπως είπες όλοι το ξέρουν και το χειρότερο είναι οτι το θεωρούν φυσιολογικό.στη βέροια οταν έγινε το περιστατικό με τον μικρό άλεξ κατηγόρησαν ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τους κατοίκους σαν τέρατα, πολύ πιθανόν και εκεί να ήταν κοινό μυστικο αλλά μόνο όταν έγινε γνώστο θορυβήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε βλέπω στα τηλεπαράθυρα να απολογείσαι στις τοπικές αρχές. Και από κάτω να γράφει «Μπλόγκερ - υβριστής»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικα ειναι αληθεια ? συμβαινει περισσοτερο συχνα απο οτι πιστευουμε ? περισσοτερο συχνα απ τις φορες που γινεται βουκινο στα τηλεοπτικα καναλια ? Ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση ?

    Μα παλι ζω στην κοσμαρα μου?
    Ισως και να μάρεσει εκει ..εδω ειναι ανυποφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ και να έβλεπες τι γίνεται με αιμομιξίες στη Σαμοθράκη!

    Επίσης, πρωταθλητές στο αλκοόλ είναι κάτι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε κάτι παράξενα μέρη στη μέση του πουθενά, όπου η μόνη διέξοδος είναι, ακριβώς, να μη σκέφτονται.

    Τώρα, σκέψου, στρατιωτικός στη Σαμοθράκη. «Τα» τσίπουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. maxim, και έτειναν να το καλύψουν όλοι μαζί...

    mariosp, ωχ, λες;;

    avra, δεν ξέρω πού είναι καλύτερα... εγώ βγαίνω, μπαίνω, με τα φεγγάρια μου...

    yannis h, ε ρε γλέντια ο καραβανάς!

    3 parties a day, μπα... not yet...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ αλήθεια στο κείμενό σου...
    όλα είναι έτσι που τα περιέγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή