Header Painting by Agapi Hatzi

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2006

«Εγκεφαλικές» γυναίκες…









Η Πασχαλίτσα μου θύμισε ένα πρόβλημα,
που έχω συζητήσει 100 φορές
με όλες μου τις φίλες:
Τι θα κάνω μ’ αυτόν τον άνθρωπο;
(τον σύντροφό τους)
Μ’ έχει τσακίσει! Δεν αντέχω άλλο!…



Οι γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν τόσο συχνά σεξ, όσο οι άντρες. Βαριούνται.
Δεν είναι, πως δεν τον αγαπάνε, ούτε πως δεν τον θέλουν, απλά βαριούνται.
Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη μέρα;

Οι άντρες δεν θα είχαν καμία αντίρρηση γι' αυτό, νομίζω. Όλη τη μέρα κι όλη τη νύχτα.
Γαμώτο, υπάρχει κι αυτή η καταραμένη η δουλειά! Πρέπει να πάω.
Ε, ναι, αγάπη μου, να πας! Άντε στην ευχή του Θεού!

Πάρα πολλές γυναίκες αποδίδουν αυτό το γεγονός στην «εγκεφαλική» προσέγγιση του σεξ εκ μέρους τους. Τι σημαίνει όμως «εγκεφαλικό»; Σημαίνει, πως οι γυναίκες είναι «ανώτερα» όντα; Πιο εκλεπτυσμένα; Ή πως έχουν στο μυαλό τους άλλα πράγματα συνδεδεμένα με το σεξ κι όχι την αμιγή ικανοποίηση τους;

Η θρησκεία -ως γνωστόν- θεωρεί το σεξ αποκλειστικά και μόνο ως τον τρόπο διαιώνισης του είδους. Η απόλαυση είναι κάτι το απαγορευμένο. Αυτή η θεωρία υπάρχει στο μυαλό όλων μας λίγο-πολύ. Τα περισσότερα σεξουαλικά εγκλήματα γίνονται λόγω αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης μεταξύ επιθυμίας και ηθικής.

Οι γυναίκες δεν βγαίνουν συνήθως έξω να βιάζουν τον κόσμο, απλά το αποφεύγουν. Ασυνείδητα. Το χρησιμοποιούν ως όπλο μέχρι να ρίξουν το αρσενικό, να χτίσουν τη φωλιά τους και να γεννήσουν τα παιδιά τους. Μετά τους φαίνεται έως και αφύσικο.

Μπορεί ν’ ακούγονται υπερβολικά όλ’ αυτά, τα υπερβάλλω κι εγώ λίγο. Όμως κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Οι περισσότερες γυναίκες δεν το ευχαριστιούνται εύκολα το σεξ. Πέρα από τα κοινωνικά ταμπού, το έχουν συνδεδεμένο και με το συναίσθημα. Με την ιδέα της αγάπης. Άλλος ανασταλτικός παράγων, διότι η «αγάπη» συχνά βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την ηδονή…

Επίσης, δεν συγκεντρώνονται εύκολα στην καθ’ εαυτόν πράξη. Σκέπτονται ταυτόχρονα, αν είναι αρκετά όμορφες, μήπως είναι χοντρές, μήπως δεν έχουν ξυριστεί καλά, μήπως μυρίζουν οι μασχάλες τους… Υπάρχει κάτι το απείρως ναρκισσιστικό στη σκέψη τους, που δεν τις αφήνει να χαλαρώσουν και να το ευχαριστηθούν.

Αφήστε, που φοβούνται αν ακούγονται, μήπως μπει κανείς ξαφνικά μέσα στο δωμάτιο, μήπως δεν πρέπει… Μήπως δεν πλήρωσαν το λογαριασμό, μήπως το παιδί έχει πρόβλημα στο σχολείο, μήπως πρέπει επιτέλους να κάνουν ριζική αποτρίχωση..

Και αν δεν ικανοποιηθούν μετά απ’ όλ’ αυτά -και πώς να ικανοποιηθούν με τόσα προβλήματα στο μυαλό τους- έχουν και να προσποιηθούν… Αλλιώς θα φανούν άχρηστες, θα κάνουν και τον άλλον να αισθανθεί άχρηστος…

«Εγκεφαλικές» λοιπόν οι γυναίκες. Δεν ασπάστηκαν ουσιαστικά ποτέ την μόλις προσφάτως κατακτημένη αρχή της αμιγούς απόλαυσης. Της απόλαυσης για την απόλαυση.

Μπορεί να είναι απλά κι η φύση τους τέτοια... Μπορεί όμως και όχι...

28 σχόλια:

  1. μμμμμμμμμ:-=.....


    για τις Ελληνίδες μιλάς;....


    και που ειναι αυτοί
    οι αχορταγοι..

    να μας τους γνωρίσεις;...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Overanalyzing παντού τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωωω, ευχαριστώ :)

    Αν δεν το αναλύσουμε, πώς θα το λύσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, η Πασχαλίτσα θέλει ανάλυση. Η Εργοτελίνα τι ακριβώς θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ...
    Οι άντρες μοιάζει να είναι άχόρταγοι με τις δίπλα και όχι με τις γυναίκες τους. Αν και νομίζω πως είναι μύθος γενικά οι αχόρταγοι άντρες. Υπάρχουν απλά παθιασμένοι και μή.
    Οι δε γυναίκες από την άλλη πλευρά είναι τόσο πεπεισμένες ότι το σεξ είναι κάτι κακό και ανήθικο και μόνο οι πουτάνες το φχαριστιούνται και ως εκ τούτου κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην δώσουν αυτή την εντύπωση. Και κάπως έτσι καταλήγουν να χρησιμοποιούν το σεξ για να πετύχουν πράγματα. Εξού και το ότι θεωρούν σημαντικότερο το τι θα μαγειρεψουν την άλλη μέρα!
    Ας χαιρετήσουν καλύτερα την Αλεξάνδρεια που χάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Debby,
    μήπως οι άντρες είναι αχόρταγοι με τις "δίπλα" επειδή δεν ικανοποιούνται από τις δικές τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω LadyBug. Το λέω εξάλου ότι μάλλον πρόκειται για μύθο. Οπως λέει και η Εργοτελίνα, που ακριβώς βρίσκονται αυτοί οι αχόρταγοι να τους γνωρίσουμε?

    Για την ακρίβεια δε όλοι οι άντρες υστερούν στο θεμα σεξ σε σχέση με τις γυναίκες. Και αυτό το ξέρουν. Ασε που το παίζουν ... δεν ξέρω και εγώ τι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πού είναι αυτοί οι άντρες που υστερούν να μας τους γνωρίσετε κι εμάς? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ergo te lina, αυτοί που ξέρω, είναι δυστυχώς ρεζερβέ.

    Darthiir the Abban, καλώς ήλθες...

    ladybug, εγώ μιλάω για σύζυγο προς σύζυγο. Αν κάνουν και παραέξω, ε, χαρά στο κουράγιο τους!

    mariosp, νομίζω, πως είναι σαφής...

    debby, πού υστερούν οι άντρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι γεγονός πως όταν ένας άντρας συμπληρώσει εργατώρες με μια γυναίκα (και συνήθως αυτό συμβαίνει με την γυναίκα του) αντιλαμβάνεται πόσο λίγος είναι. Τουλάχιστον στο θέμα σεξ δεν μπορεί με τίποτα να της είναι αρκετός. Και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό. Το ψυθιρίζουν όλοι... Και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Πάρε παράδειγμα μόνο τον οργασμό του αντρός. Είναι μια και έξω. Οπως λέει και ο Μπρυκνέρ, ένα θλιβερό χύσιμο. Για να επανασυνταχθεί και να μπει ξανα στο παιχνίδι θέλει τόσο χρόνο όσο να ξενερώσει μια γυναίκα.

    Η γυναίκα δύσκολα ικανοποιείται γιατί απλά οι σεξουαλικές της ορμές είναι πολλαπλές του αντρός. Και όχι γιατί είναι εγκεφαλική!! Πόσο πρόθυμη να είναι μια γυναίκα να "δεί ένα έργο που ξέρει ήδη το τέλος του"?
    Ο δε αντρας το καταλαβαίνει πολύ καλά αυτό και ας μην το παραδέχεται ποτέ, και ενίοτε για επιβεβαίωση ψάχνετε δεξιά και αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Synas, κι εγώ γι'αυτό ακριβώς μιλάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν, ανακεφαλαίωση.

    debby, αυτό, που λες εσύ είναι, πως οι άντρες θέλουν συχνότερα, γιατί είναι εύκολο να επιτύχουν το "θλιβερό τους χύσιμο", ενώ οι γυναίκες μένουν ανικανοποίητες, γιατί χρειάζονται κάτι παραπάνω απ' αυτό, που τους προσφέρει ο σύντροφός τους. Σωστά; Κι αν είναι έτσι, ποια είναι η λύση του προβλήματος, κατά τη γνώμη σου;

    Κι εσύ, ladybug, τι λες; Ότι οι γυναίκες αφήνουν ανικανοποίητους τους άντρες τους και τους σπρώχνουν σε απιστίες;

    Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τις θεωρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω Synas! H φύση μας έκανε τόσο διαφορετικούς αυτή μάλλον μας δίνει και την λύση. Πολυγαμικότητα. Εκεί λύνονται τα πάντα!!

    Προς το παρόν όμως θα κάνουμε υπομονή γιατί έχουμε κοινωνικούς θεσμούς να στηρίξουμε. Ενίοτε θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε όταν απιστούμε για να καλυψουμε τις ανάγκες μας και τα δύο φύλα. Και μην μου πείτε ότι μόνο οι άντρες απιστούν. Γιατί τότε με ποιες το κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λέω ότι το να είναι ο άντρας με μια γυναίκα που συνέχεια βαριέται, έχει πονοκέφαλο, είναι κουρασμένη, την παίρνει ο ύπνος και όλα τα γνωστά, είναι ένας λόγος να τον οδηγήσει σε απιστία.
    Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι σεξουαλικά ικανοποιημένοι άντρες που απιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία, debby, τώρα έγινες πιο σαφής! Αν και πάλι δεν καταλαβαίνω, πώς θα ικανοποιηθεί η γυναίκα με τον οποιονδήποτε "θλιβερό" άντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ladybug, και τι να κάνει η κακομοίρα η γυναίκα, άμα δε γουστάρει; Να κάθεται με το ζόρι; Έ, αυτό έκαναν ανέκαθεν οι γυναίκες. Καμιά άλλη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με βάση τη θεωρία της debby, αν οι γυναίκες μένουν ανικανοποίητες γιατί δε ζητάνε περισσότερο σεξ? Θα τους το αρνιόταν κανένας?
    Δεν κατάλαβα.

    Και κάτι ακόμα: Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ οι άντρες το ζητάνε περισσότερο ή ότι είναι γεγονός ότι το ζητάνε, οπότε συζητάμε τι να κάνουμε?
    Με μπερδέψατε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι βέβαια.
    Το θέμα είναι δεν γουστάρει η γυναίκα επειδή έτσι είναι η φύση της ή επειδή έτσι την έμαθε η κοινωνία?

    Γιατί, αν υποθέσουμε ότι το ζήτημα που θέτει η debby περί ανεπάρκειας άντρα είναι βιολογικό, τότε -επίσης κατά debby- και οι γυναίκες σύμφωνα με τη φύση τους, θα πρέπει να μη χορταίνουν με τίποτα.
    Συμπέρασμα? Και οι δύο το ζητάνε συνέχεια, ο άντρας μπας και ικανοποιηθεί, η γυναίκα επειδή δεν χοτραίνει, οπότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
    Έλα όμως που υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εεεε όχι χοτραίνει, χορταίνει! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα παρει πολλούς άντρες Synas!!! xaxaxaxaxa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ladybug & debby, ίσως τελικά οι άντρες να μένουν ανικανοποίητοι λόγω ποσότητας και οι γυναίκες λόγω ποιότητας του σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να τ’ αφήσετε αυτά και να κοιτάξετε το στεφάνι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό που κρέμεται πάνω απ'το κρεβάτι, στο εικονοστάσι μαζί με το καντήλι? χοχοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. mariosp, οι κοπέλες δεν είναι παντρεμένες, νομίζω... Όσο για μένα, μιλώ πάντα επί θεωρητικής βάσεως...

    ladybug, η debby πρότεινε σαφέστατη λύση: πολυγαμία. Όποιος θέλει και μπορεί, την ακολουθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν νομιζω να ισχύει αυτο που περιγράφει η Debby οτι το θεωρουν κακό και ανήθικο το sex οι γυναίκες γι'αυτο και δεν το ευχαριστιούνται αλλά εγω διακρίνω μια υποτίμηση των αναγκών του άλλου και έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων.
    Νομίζω οτι όντως εμείς δεν χρειαζόμαστε ή τελοσπάντων βαριόμαστε περισσότερο το sex σε σχέση με τα αγόρια που δεν χορταίνουν.Ομως αλλο να μην θές sex κάθε μέρα και άλλο η αποστροφή απο το sex.
    Πάντως το να έχεις πολλούς συντρόφους ή η πολυγαμία δεν βοηθάει στην επικοινωνία ούτε στο να βελτιωθεί το sex.
    Και το έχουμε όλοι ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. pixie, άλλο η επικοινωνία, άλλο το σεξ. Μπορεί να επικοινωνείς μια χαρά –με μια φίλη σου, ας πούμε-, αλλά δεν θέλεις να κάνεις μαζί της και σεξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η καλή επικοινωνία στο sex εννοω βρε, δεν με κατάλαβες;Να ξέρει τι σου αρέσει και να θέλει να μάθει κτλ Μετά φταίω εγώ που γίνομαι αδιάκριτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή