Header Painting by Agapi Hatzi

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

Μία μικρή διαφορά


Τα όνειρα των κοριτσιών είναι γραμμένα με κραγιόν στον καθρέφτη.
Και των αγοριών… στον καθρέφτη…
Μόνο που αυτά χαράζουν βίαια με μαχαίρι το γυαλί.

Τα κορίτσια έχουν πάντα κάποιο κραγιόν στην τσάντα τους.
Λίγο με το μανίκι και σβήστηκε το όνειρο.
Καινούρια «για πάντα» σχηματίζονται καθώς βάφουν τα ωριμότερα χείλη.

Τα καημένα τα αγόρια με τα χρόνια γεμίζουν τον καθρέφτη.
Δεν τους μένει, παρά να βαθαίνουν με μανία εκείνα τα ίδια, τα παλιά·
τα χαραγμένα «μόνο για λίγο» στο γυαλί και στην καρδιά τους με μαχαίρι…
...

15 σχόλια:

  1. Τα αγορακια να τα μαθαινουν οι μητερες και οι πατερες να μην χαραζουν βιαια στο γιαλι!Τα χερακια και οι ψυχουλες απο 0-4 δεν εχουν φυλο.Να σταματησουμε λοιπον τα γαλαζια και τα ροζ και να τα βαζουμε ολα σικλαμεν η βεραμαν για να εχουμε αργοτερα ''ανθρωπους-αντρες''.Για το δικο τους το καλο και κατ επεκτασιν και των γυναικων τους.Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faraona, όταν μιλώ γι' αγόρια και κορίτσια μιλώ για θηλυκές κι αρσενικές ιδιότητες... Συνήθως -δεν ξέρω από τη φύση ή απ' την κοινωνία, μάλλον το ένα επιτείνει το άλλο- τα κορίτσια έχουν περισσότερες θηλυκές και τ' αγόρια περισσότερες αρσενικές ιδιότητες. Αλλά αυτά παίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι και μερικά κορίτσια όμως που πριν μάθουν το κραγιόν έμαθαν τη δύναμη του μαχαιριού και σαν το κραγιόν το κουβαλούν πάντα μαζί τους και μ αυτό βάφουν τα χείλη τους "χαράζοντας" όλη τους την ύπαρξη,την ψυχή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι μανούλες αγαπητή φαραόνα καλά θα κάνουν να αφήσουν επιτέλους τα αγοράκια τους ήσυχα. αρκετά τα έχουν ευνουχίσει. τα προβληματάκια τους με τους άντρες ας τα γράφουν στον καθρέφτη με το κραγιόν τους κι όχι στην ψυχή και το μυαλό των αρσενικών κατοικιδίων τους...

    αρκεί μόνο να καταλάβουν πως μέσα τους υπάρχει ένας κόσμος που δεν θα τον καταλάβουν ποτέ και πως υποχρέωσή τους είναι - όπως και του μπαμπά για την κόρη - να σεβαστούν αυτό που δεν καταλαβαίνουν και να το αφήσουν να ανθίσει κι όχι να το μπολιάζουν με τα απωθημένα τους. γιατί το αποτέλεσμα αυτού του μπολιάσματος είναι γνωστό πως δημιουργεί μεταλλαγμένους αρσενικούς για τους οποίους τις καταριούνται οι κόρες τους...

    αχ! πόσο άτυχα είναι αυτά τα αγοράκια που πρέπει να μεγαλώσουν με τις μανούλες των εγχειριδίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα Synas επειδη αυτος ο Βρομιος με κανει εξαλη ,δεν σημαινει οτι θα εκμεταλλευθω το μπλογκ σου ως πεδιο μαχης.Μεταφερω λοιπον 10 φωνηεντα απ αυτα που του αξιζουν στο δικο του σπιτι, για να μη μας ακουει κι ο κοσμος που δεν φταιει σε τιποτα.Που θα μας την πει κιολας πρωινιατικο!Ακους εκει...αη και σιχτηρι δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. alkyoni, αυτό το "Είναι και μερικά κορίτσια..." μου θύμισε εκείνο το άλλο "Είναι κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες..."

    Είπαμε: όλα παίζουν...

    vromios & faraona, δεν τα πάτε και πολύ καλά εσείς οι δυο μεταξύ σας, ε; ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρα τα παμε!Ισα ισα που πιστευω οτι μονον οταν συμπαθεις καποιον κατα βαθος νιωθεις κι ετοιμος να του την πεις.Περνεις το δικαιωμα αυτο απο μονος σου,απο το πεδιο συμπαθειας που εχεις γι αυτον μεσα σου ηδη.Νομιζεις θα απαντουσα, αν κατα βαθος δεν τον συμπαθουσα κι εγω?Μπααααα!μου την εχουν πεσει αλλωστε τοσα ατομα στη ζωη μου κατα καιρους και με τροπους πραγματικα βαρβαρους που αυτο του Βρομιου ειναι ουτε καν πταισμα.Απλα ο βρομιος οπως και πολυ αλλοι παρανοουν ακριβως αυτα που τους ποναν.Και καλα κανει δηλαδη .Αιντε καλημερουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. synas μου η faraona είναι κερκυραία, οι ρίζες της μαμάς μου είναι από ζάκυνθο, όσο νά 'ναι κουβαλάμε μια τρέλα που συγκρούεται, εγώ όμως δεν ήξερα πως είναι μαμά και πως έτσι θα εκλάμβανε το σχόλιο μου ως αιχμή προσωπική - το αστείο είναι πως με όσα μου "ψέλνει" στο μπλογκ μου κατ' ουσίαν συμφωνεί μαζί μου!

    α ρε κέρκυρα με την τρέλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειδες Synas, που σου ειπα η βρωμοστομη, οτι καθεις παρανοει εκει που τον πονα?Α ρε μανα Ζακυνθινια τι τεφαρικι πραμα σου λαχε για γιος!Και βιαζεται κιολας.Βρε δεν σου ειπα πρωτα θα με ρωτας...το κερατο μου?Θεσσαλονικια ειμαι ρε βουρλισμενε!Γεννημα θρεμα.Ζω στην Κερκυρα γιατι μ αρεσει το νησι.Αυτο ειναι ολο!Synas ενα φιλι για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν δύο επιχειρήματα είναι εξ ίσου, σοβαρά και βάσιμα, τότε στο διαδίκτυο υπάρχει αδυναμία "ζυγίαματος"(έχει τα θετικά του, έχει και τα "τυφλά του")
    Πέραν των καταθέσεων απόψεων, λείπουν οι καταλυτικοί παράμετροι και το ειδικό βάρος πυ χαρακτηρίζει την κάθε άποψη.
    Το ποιός το λέει και η στάση ζωής του , δεν είναι γνωστά.
    Σκεφτείτε να έμπαινε ως μπλόγκερ στο διαδίκτυο. "ανώνυμος" ο Πρωθυπυοργός και να έλεγε "πρέπει να παταχθεί η διαφθορά" και να άρχιζαν τα σχόλια , πώς και πότε και..και..
    Εδώ υπάρχει και η περίπτωση να "τσακωθούν", κάποιοι..ενώ να πρεσβεύουν τα ίδια , απλώς να παίρνουν τις αντίπερες θέσεις ως "συνήγοροι του διαβόλου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Synas
    τα κορίτσια χρησιμοποιούν το κραγιόν στον καθρέπτη και κρατούν το μαχαίρι γιατί τους χρειάζεται στις προσωπικές τους σχέσεις.

    Ο Τζακ ο αντεροβγάλτης, λιγότερο συχνά το χρησιμοποιούσε.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω... Πρέπει δηλαδή να τα λυπηθούμε τα αγοράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγόρια και κορίτσια το ίδιο κοιτάζονται στον καθρέφτη, το ίδιο μεγαλώνουν, το ίδιο κατηγορεί το ένα το άλλο. εγώ πάντως είμαι με το μέρος των κοριτσιών που αγαπούν τα μαχαίρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. vromios & faraona, χαίρομαι που τα βρήκατε. Και όποτε ξαναγουστάρετε πλάκωμα... εδώ! Κανένα πρόβλημα! :)

    σπίθα, ε, με τον καιρό ψιλοπαίρνεις χαμπάρι τι είναι ο καθένας.

    giasafox, ναι... ο αδελφός μου είχε ξυπνήσει μια φορά με την άλλη από πάνω του με μαχαίρι!!

    3 pad, όποιον χαράζει τον καθρέφτη... μάλλον ναι...

    desapoin3ison4, τα αυτοκαταστροφικά κορίτσια δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΡΡΩΣΤΗ

    Έχετε δει αηδονάκι βραχνιασμένο;
    Άγγελο ίσως με πυρετό;
    Φεγγάρι σε κουβέρτες διπλωμένο;
    Ήλιο με τάση για εμετό;

    Έχετε δει δυο μαύρα καρβουνάκια
    ενώ γελάνε μαζί να κλαιν;
    Δυο του γιαλού ροζ κοχυλάκια
    κόκκινα να 'ναι και να καιν;

    Α! Η αγάπη μου είναι κρυωμένη!
    Ό,τι μου έδινε ρίγος ριγεί.
    Και θα υποφέρει για πολύ η καυμένη
    γιατ' η ανάρρωση θα 'ν' αργή:

    ένα μικρόβιο μέσα της εμπήκε
    με το γνωστό του σφρίγος κι ορμή
    και πώς θα φύγει τώρα που εβρήκε
    τέτoι' αγκαλίτσα-τέτoιο κορμί...

    ---

    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή