Header Painting by Agapi Hatzi

Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2008

Με νευριάζουν…

…οι εκδικητικοί άνθρωποι.

16 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά μπαίνω στο μπλογκ σου και μου ήρθε κάπως απότομα αυτός ο μεταμεσονύκτιος αφορισμός.

    Μερικές σκέψεις:

    1)Οι εκδικητικοί τύποι δεν μπορούν να ηρεμήσουν. Η εκδικητικότητα είναι "σαράκι". Αναρωτήθηκες ποτέ αν αυτό το "σαράκι" κάνει μεγαλύτερο κακό στο θύτη ή στο θύμα?

    2)Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, δες το κι έτσι: Η εκδίκηση ως γνωστόν είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο. Άρα είναι οι τύποι αυτοί είναι καταδικασμένοι να μην απολαμβάνουν τα ζεστά σπιτικά φαγητά.

    3)Μη νευριάζεις. Τα νεύρα κι ο θυμός μπορεί να σε οδηγήσουν σε ... εκδικητικότητα. Προσοχή, κρύβεται μέσα σ' όλους μας.

    Καλό ξημέρωμα,

    Φιλικά,

    Ιρλανδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού συμφωνήσω σε όλα με τον προλαλήσαντα θα προσθέσω ότι,οι εκδηκητικοί άνθρωποι για λύπηση είναι και μόνο και όχι για να μας νευριάζουν.
    Αν θεωρείς ότι κινδυνεύεις από έναν τέτοιο άνθρωπο(γι αυτό και σε νευριάζουν) επιστράτευσε τη δική σου λογική σκέψη και αντιμετώπισέ το.ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ "ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ"
    Καλή μέρα να έχεις και ένα όμορφο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα!Καλο μηνα!
    Synas πιστευω οτι οι εκδικητικοι ανθρωποι ειναι ανερματιστοι ανθρωποι και το μονο που κατορθωνουν ειναι να δηλητηριαζουν τον εαυτον τους.Ποτε κανενας αξιοπρεπης ανθρωπος δεν ασχολειται με τετοια πραγματα.Ακομη κι οταν του ερχεται να το κανει εχει την δυναμη η την βρισκει και δεν μπαινει στη διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμένα... πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους εκδικηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιρλανδέ, καλώς ήλθες.

    1. Ναι, είναι σαν τη ζήλεια...
    2. Δε νοιώθω ικανοποίηση με το να μην περνούν καλά. Απλώς νευρίασα.
    3. Ο θυμός κακό πράγμα είναι κι αυτός. Και όντως μπορεί να σε οδηγήσει σε εκδικητικές σκέψεις ή και πράξεις. Αλλά οι εκδικητικοί άνθρωποι δεν δρουν εν θερμώ. Έχουν θεωρία. Ότι έτσι πρέπει να γίνεται. "Πρέπει να πληρώσεις, κάθαρμα!!"

    ανάσα του Βορρά, προσωπικώς δεν κινδυνεύω από κανέναν. Με κάτι που διάβασα τα πήρα. Αν πάντως μπεις στη διαδικασία να αντιμετωπίσεις έναν εκδικητικό άνθρωπο, είσαι ήδη χαμένος. Αυτό θέλουν... Να σε ταλαιπωρούν.

    faraona, χμμμ... δεν είμαι σίγουρη. Έτσι στα γρήγορα τώρα μου έρχεται στο μυαλό κάποιος, που είναι πολύ αξιόλογος γενικώς, αλλά έχει αυτό το κουσούρι: θεωρεί πως οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, ακόμα και γι' αυτά που κάνουν από φόβο ή από ανεπάρκεια.

    Γεράσιμε, ναι... να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο... Αυτή δεν είναι η ύστατη εκδίκηση των "καλών";

    Προσωπικώς πάντως -επειδή δεν είμαι καλή- αυτό που κάνω είναι να τους γράφω κάτι τέτοιους. Άμα τους γράφεις, δεν έχουν και πάτημα να σε ενοχλήσουν. Πρέπει να κάνουν πιρουέτες πίσω από την πλάτη σου, χρησιμοποιώντας άλλους και μαλακίες, αλλά άμα δεν σε βλέπουν να αντιδράς -να στεναχωριέσαι να ευχαριστηθούν-, βαριούνται και σταματάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και καλά κάνεις... Συμφωνώ απολύτως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και εγω που δεν νευριαζω ευκολα, με αυτο το θεμα βγαινω εξω απο τα ρουχα μου..(ολοι πρεπει να τα παιρουμε και λιγο με κατι..μη τρελλαθουμε στο τελος!!!)
    εχεις δικιο synas μου...

    αυτοι ομως στο τελος παλι τα μουτρα τους τρωνε...what goes around comes around οπως λενε...

    καλο βραδυ!
    σε φιλω..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορω να ξερω ποιος ειναι αυτος που ξερεις ,ουτε τα μετρα και τα σταθμα σου για την αξιολογηση ενος ανθρωπου.Αυτο ηδη δημιουργει μεγαλο χασμα στο τι θεωρεις εσυ αξιολογος και τι εγω.Παντως μιλησα για αξιοπρεπη ανθρωπο κι οχι αξιολογο.Δεν ειναι οι αξιολογοι κατ αναγκη και αξιοπρεπεις ,ουτε οι αξιοπρεπεις κατ αναγκη αξιολογοι.Παντα κατα την ταπεινη μου αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα γιατί;
    Είμαστε καλά παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν βγαίνει άκρη...
    Αντίδραση χωρίς βία, όσο γίνεται..αλλοιώς "αναπαράγεται", η διαστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λενε οτι η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο. ναναι αραγε και οι ιδιοι οι εκδικητικοι ανθρωποι κρυοι; (παρατηρω οτι το σχολιο μου εχει αρωμα απο τη δευτερη σκεψη του ιρλανδου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. adaeus, αυτό προσπαθώ να κάνω. Αλλά άμα ο άλλος πάει να με βλάψει πραγματικά, θα αντιδράσω, εννοείται. Και κυρίως θα προσπαθήσω να τον απομακρύνω, να μην με φτάνει.

    τέρας της αμάθειας, :)

    tzotza, δεν ξέρω, αν τρώνε τα μούτρα τους, με τα ρούχα τους τρώγονται σίγουρα πάντως. Είναι κι αυτό ένα από εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα, που πρωτίστως κάνουν κακό σ' εσέναν τον ίδιο.

    faraona, το "αξιόλογος" το είπα σε αντιδιαστολή με το "ανερμάτιστος", όχι το "αξιοπρεπής". Και εννοώ άνθρωποι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, έξυπνοι. Αξιοπρεπής δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει. Αν π.χ. κάποιος δεν δρα εκδικητικά, αλλά σκέφτεται εκδικητικά, χωρίς ίσως ούτε καν να το εκφράζει, είναι αξιοπρεπής;

    par...aloge, εσύ είσαι παρ..άλογο παιδί, χαρά γεμάτο!! Αποκλείεται να είσαι εκδικητικός.

    σπίθα, κι η εσωτερική βία είναι όμως βία. Και καταπιεσμένη βία. Μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη...

    maria λεμονάτη, καλώς ήλθες. Κρύοι είναι και αντιπαθείς. Βλέπεις στο μάτι τους κι ακούς στο γέλιο τους τη χαιρεκακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ μου άρεσαν τα όσα διάβασα εδώ. Κυρίως γιατί μου επιβεβαίωσαν περίτρανα τη γνώμη μου για τους εκδικητικούς.
    Κι εμένα με νευριάζουν και με αποθούν. Παρ' όλα αυτά κόλλησα με έναν τέτοιο καμιά πενταετία. Άστα. Άβυσσος η ψυχή τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκδικήσεις σχεδιάζω και μετά τις ξεχνάω... και ξανά. Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pussy, ωχ... ελπίζω μόνο να μην διαβάζει μπλογκς κι έρθει εδώ και μας το κανει καλοκαιρινό μ' αυτά που γράφεις γι' αυτόν!!

    desapoin3ison4, έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να σχεδιάζουμε ποτέ δεν μας βγαίνει! ΛΟΛ! Άστες λοιπόν να πάνε στο διάολο, που είναι κι από χέρι άσκοπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή