Header Painting by Agapi Hatzi

Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006

Θα έπρεπε να γνωρίζετε το νόμο


Τελείωσαν τα τιμολόγια της εταιρίας μου την Τετάρτη. Την Πέμπτη είχε απεργία η ΑΔΕΔΥ, δηλ. δεν λειτουργούσε καμιά δημόσια υπηρεσία. Συμπαράσταση στους φοιτητές!! Ανάθεμα κι αν έχει κανένας δημόσιος υπάλληλος σχέση με την παιδεία γενικώς, πόσο μάλλον με τα πανεπιστήμια. Τέλος πάντων.



Η Εφορία -και να είχα τα απαραίτητα δικαιολογητικά- δεν θεωρεί τιμολόγια την Παρασκευή.
Για θεώρηση τιμολογίων χρειάζεσαι ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ κι ας μην απασχολείς κανέναν υπάλληλο. Πήγα σήμερα (Παρασκευή) να πάρω τουλάχιστον την ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ, να την έχω για τη Δευτέρα. Υποτίθεται, πως εργάζονται μέχρι τη 1.30. Ξέρω όμως από παλιά, πως πρέπει να πηγαίνεις μέχρι τις 12.00 για νουμεράκι, αλλιώς δεν σε δέχονται. Πήγα στις 11.45 και πήρα την απάντηση, ότι ασφαλιστικές ενημερότητες δίνονται 8.00-11.00 το πρωί. Άδειο το ΙΚΑ, αλλά: «Δεν γίνεται. Ελάτε πριν τις 11.00».
Άντε, να πάω τη Δευτέρα. Όχι, τη Δευτέρα είναι του Αγίου Πνεύματος, δεν εργάζονται. Συμπαράσταση στους μαθητές; Γιατί όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται.
Άρα πάμε Τρίτη. Τρίτη πρωί, λοιπόν, πρέπει να είμαι πριν τις 11.00 στο ΙΚΑ, μετά να πάω εφορία. Βάλε τις ουρές –κι αν δεν μου ζητήσουν και κάτι άλλο, ευτυχώς η ενημερότητα του ΤΕΒΕ ισχύει ακόμη, αλλιώς άλλη μια ταλαιπωρία. Δεν πρέπει να χρωστάς και τίποτα στην εφορία. Την Τρίτη λοιπόν δεν έχω άλλη δουλειά παρά να τρέχω στους μαλάκες.
Τιμολόγια μπορώ να κόψω από Τετάρτη –αν όλα πάνε καλά. Όμως έπρεπε να κόψω τα τιμολόγια 3 ημέρες, αφού έγινε η όποια εργασία. Αν έρθει και μ’ ελέγξει η εφορία θα βρεθώ foul. Και τι να τους πεις;
«Θα έπρεπε να γνωρίζετε το νόμο!»

3 σχόλια: