Header Painting by Agapi Hatzi

Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Μην, παρακαλώ σας, μην…


Έγραψα στο blog του Νίκου Δήμου κάτι για τις φωτιές και βγήκε το συμπέρασμα πως είμαι δεξιά, Νεοδημοκράτισσα, φερέφωνο του Ρουσόπουλου και της κυβερνητικής πολιτικής και διάφορα τέτοια.

Επίσης ότι κάνω πτήση, ότι είμαι φαντασιόπληκτη. Αυτό πιθανότατα να ισχύει!

Οι ετικέτες όμως με ενοχλούν, ειδικά όταν είναι εντελώς-μα εντελώς άσχετες με την πραγματικότητα. Το να επισημαίνεις κάποια πράγματα που κάνει ο ένας, δεν σημαίνει πως υποστηρίζεις τον άλλον.

Μου ήρθε πάντως περιέργως η διάθεση να δηλώσω ευθαρσώς μερικές -τετριμμένες βεβαίως-βεβαίως- σκέψεις μου:

  1. Η Ελλάδα δεν είναι πια η ίδια. Το πλήγμα ήταν τεράστιο και πολυδιάστατο -ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθός του- και οι συνέπειές του θα μας ακολουθούν για πάρα πολλά χρόνια.

  2. Οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα πολιτικού σχεδίου μεγάλης εμβέλειας και λίγοι είχαν τα μέσα να το φέρουν εις πέρας.

  3. Το κράτος φυσικά και είναι μπουρδέλο σε όλα τα επίπεδα και δεν θα άλλαζε τίποτα όποιος κι αν ήταν στην εξουσία. (Οι Ολυμπιακοί ήταν ουσιαστικά αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας)

  4. Η ΝΔ φυσικά και αποδείχθηκε οργανωτικά ανίκανη, όπως εξάλλου αποδεικνύεται σε κάθε της εγχείρημα.

  5. Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε πολιτικά με το χυδαιότερο τρόπο μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, όπως εξάλλου εκμεταλλεύεται κάθε εθνικό θέμα.

  6. Οι Έλληνες ανάγουν ή μάλλον υποβιβάζουν τα πάντα σε κομματική κόντρα ήτοι σε μικροσυμφέροντα.
Αυτά. Δεν ασχολούμαι γενικώς με την πολιτική, γιατί αφ' ενός τη θεωρώ γελοία έτσι όπως την ασκούν όλοι στην Ελλάδα και αφ' ετέρου γιατί αντιλαμβάνομαι, πως δεν είμαι σε θέση να εμβαθύνω στο παγκόσμιο πλέον πολιτικό γίγνεσθαι, οπότε προτιμώ να ασχολούμαι με πράγματα που καταλαβαίνω καλύτερα.

Τώρα όμως ένοιωσα μιαν… ανάγκη. Συγχωρήστε με…
...

11 σχόλια:

  1. Ελπιζω αυτη σου η αγανακτηση να βγει και στις ερχομενες εκλογες με το να δωσεις τη ψηφο σου σε καποιο μικρο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη στενοχωριέσαι -- αφού ξέρεις καλά τι "φρούτα" κυκλοφορούν εκεί μέσα (ανάμεσα σε αξιολογότατους ανθρώπους). Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν σχολιάζω πλέον εκεί.

    Ως προς τις εκλογές, ο πρεζατιβί έχει δίκιο: ακόμη κι αν δεν σου καίγεται καρφί, πήγαινε -- και ψήφισε οποιοδήποτε κόμμα εκτός των δυο "μεγάλων". Το λευκό, το άκυρο και η αποχή δεν είναι τιμωρία, αλλά ακούσια επιβράβευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχεις κι'αδικο ...εδω που τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...λησμονάτε την χώρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως με prezatv και cyrusgeo, synas!Κάποιο,οποιοδήποτε έστω,μικρό κόμμα.Αποχή,λευκό ή άκυρο είναι υπέρ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορούμε να κρατήσουμε αυτήν μας την "υπόσχεση"; Να τους δώσουμε μια και καλή με εγκυρη ψήφο κάπου αλλού, όχι αποχές, άκυρα ή λευκά το μήνυμα ότι βαρεθήκαμε πια;;;;
    Οτι πάει, κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει πραγματικα;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά πρώτον χαίρομαι που σε ξαναβλέπω κάτω από την στέγη σου! Κατά δεύτερον χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτομαι έτσι, γιατί ακούω περι ψήφων τρελες ατάκες. ¨Αντε να ψηφίσουμε κάτι άλλο μπας και καταλάβουν ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Λέτε να τα καταφέρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρεζα tv, cyrusgeo, kyriaz, zoe & lote alcarin, είμαι περίεργη να δω, πόσοι τελικά θα το κάνουν αυτό... Το ακούω χρόνια και η πόλωση όλο και μεγαλώνει...

    zero, μήπως έχει και καμιά σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Το θέμα είναι, μπορούμε επιτέλους να κάνουμε κάτι; Όλοι μαζί;

    an-lu, ...λησμονάμε τη χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. synas

    άστους να λένε, άστους να πουν

    (αυτοί δεν ξέρουν ν' αγαπούν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. giasafox, αχ... μάλλον δεν ξέρουν... (παρασύρθηκα από το σχόλιό σου... δεν μιλώ για τους σχολιαστές του Δήμου πια... αλλά για 'κείνους που δεν ξέρουν ν' αγαπούν... Και όλο λένε... όλο λένε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. For what's worth,

    Μια χαρά τα είπες. Σε όλη τη σειρά των ποστς περί εκλογών!

    ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή